Nutritious | LOKOL

Nutritious

vegan, maar dan ook gezond

Ons keukenteam onder leiding van Pepijn kookt elke dag de lekkerste recepturen van peulvruchten, granen en groenten die we vers van onze boeren binnen krijgen. We voegen geen rotzooi toe aan onze gerechten en zorgen dat ons eten met maximaal behoud van voedingswaarde bij jou op je bord komt.

 

Vanuit duurzaamheidsoogpunt is het natuurlijk top dat je in onze supermarkten en restaurants steeds meer alternatieven voor vlees en zuivel kunt vinden. Maar heel vaak zijn dit niet per se gezondere opties. Het zijn sterk bewerkte producten waarvan de voedingswaarde regelmatig te wensen overlaat. Wel duurzamer, niet gezonder.

 

Bij Lokol krijg je het allebei. Onze regeneratieve boeren telen de beste ingredienten en deze worden rechtstreeks aan onze centrale keuken geleverd. Door verschillende fermentaties zorgen we daar voor recepturen met een fantastische smaak en optimale voedingswaarden. Wist je bijvoorbeeld dat fermentatie van granen en peulvruchten helpt om de eiwitten in deze gewassen beter opneembaar te maken voor jou?